Tandvärk

9 februari 2021

Misstänker du att du drabbas av hål i en tand?

Det finns olika stadier av ett kariesangrepp som vi kallar det inom tandvården. Ibland är kariesangreppet såpass litet att det du behöver göra är att hålla rent med tandborste och vara noggrann med tandtråd/plackers, skölja med lite extra flour är också bra. 

Men gör det ont och ilar i tanden så kan det vara så att den behöver lagas, kariesbakterierna har helt enkelt börjat påverka tanden vilket gör att den kan reagera vid varm eller kall dryck som exempel.

Ibland går man lite för länge med ett kariesangrepp och då kan även vävnaden som finns i mitten på tanden det som vi kallar pulpa och nerver bli påverkade och man kan känna en mycket stark värk och då kan det vara dags för en större behandling såsom en rotbehandling då man tar bort den skadade vävnaden och fyller den med rotfyllnads material istället.

Det är bra att gå till sin tandläkare och tandhygienist regelbundet på undersökningar för att upptäcka skador på tänder och tandkött i tid samt att du får bra råd för hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt.

Vill du boka en tid så finns vi här för dig, ring oss gärna på 021-185650, maila oss på [email protected] eller boka en tid här på vår hemsida. Vi tar även emot akutpatienter och nya patienter. VARMT VÄLKOMNA!